Restauracja-pomysł na biznes.
-
Ja zdecydowanie wolę chodzić po restauracjach niż posiadać swoją, bo to ciężki biznes, ale jeśli bardzo Ci zależy i masz zamiar otworzyć gdzieś w Polsce restaurację, to zainspiruj się ponieważ nie tylko mają piękny wystrój, ale również przepyszne jedzenie chwalone w okolicy. Można tam organizować różne imprezy.
Ostatnio edytowane przez gonia7777 ; 17-09-18 o 10:46
-
Moim zdaniem restauracja to świetny pomysł. Ale od razu na początku podpowiem Ci, że podstawą jest dobra kawa. Właśnie dlatego ja postawiłam na Ekspresy do gastronomii od Saeco i jak na razie są dla mnie niezawodne. Tobie też polecam tak zrobić!
Ostatnio edytowane przez gonia7777 ; 17-09-18 o 10:45
-
Restauracja to super pomysł na biznes! Tylko należy pamiętać, że do gastronomii trzeba mieć profesjonalny sprzęt
Ja swój kupowałam i bardzo sobie go chwalę. Dzięki niemu możemy przyrządzać przepyszne dania dla swoich gości.
-
Podstawą prowadzenia takiego biznesu na pewno jest znajomość kuchni i odpowiednia kadra.
____
-
Musisz sprawdzić, jakie restauracje działają w okolicy, bo konkurencja w tej branży jest raczej spora. Zależy również, jaką kuchnię chcesz oferować.
-
Wydaje się, że jest to naprawdę dobry pomysł, jednak ze swojej strony mogę polecić Ci przywiązać dużą wagę do wystroju wnętrza restauracji, Mój znajomy prowadzi kilka lokali i ostatnio robiąc remont w jednym z nich zdecydował się na krzesła do restauracji ] .Bardzo sobie chwali to rozwiązanie, dlatego szczerze mogę Ci tego producenta mebli polecić. Wykonanie podobno jest na bardzo dobrym poziomie, a i wygląda to naprawdę fajnie
-
-
Tylko trzeba pamiętać, że w restauracjach należy spełnić rygorystyczne wymogi sanitarne, które zostały opisane m.in. na http://penicylina.pl/gdzie-higiena-p...zy-sanitarnej/. Często wymaga to zakupienia dodatkowych sprzętów, posiadania wyższego kapitału, niż na początku mogłoby się wydawać.
-
-
Ja polecam restaurację https://www.oranzeria-restauracja.pl/ . Świetna obsługa. Bardzo miła i chętna do pomocy przy wyborze dań. Kuchnia wspaniała, na sali panuje rodzinna atmosfera. Miejsce w sam raz na niedzielny obiad z rodziną. Dzieci mają kącik zabaw i animatora do swojej dyspozycji
-
Warto pamiętać o badaniach żywności i wody. Możesz je zrobić w specjalistycznym laboratorium https://hamilton.com.pl/oferta/badan...liza-zywnosci/ . Niestety bez spełnienia wszystkich wymogów sanitarnych nie zdobędziesz pozwolenia na prowadzenie restauracji. Takie prawo, więc dobrze jest dmuchać na zimne i postarać się o wszystkie niezbędne atesty.
-
Urządzając restaurację trzeba też mieć na uwadze łazienkę dla gości. A największy wybór dozowników do mydła do takich publicznych toalet znajdziesz na https://www.ole.pl/category/dozowniki-mydla
Zapytaj naszych ekspertów
Odwiedzający odnaleźli tę stronę dzięki wyszukiwaniu fraz:
Brak wyników do wyświetlenia!
Uprawnienia umieszczania postów