Strona 467 z 898
Pokaż wyniki od 4,661 do 4,670 z 8974

Lipcówki 2017

  1. #4661
    Senior Member Awatar pati21
    Dołączył
    Dec 2013
    Mieszka w
    Radom
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2017-07-08 zobacz kalendarz
    Posty
    2,112
    Ola ja biore witaminy summavit d teraz sie dopatrzylam ze tam jest jod.


  2. dzieckozakupy.pl
  3. #4662
    Senior Member Awatar pati21
    Dołączył
    Dec 2013
    Mieszka w
    Radom
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2017-07-08 zobacz kalendarz
    Posty
    2,112
    Wiecie co w poprzedniej ciazy w 16 tyg mialam juz 7 kg na plusie teraz mam kg. To moze nie przytyje tyle co wtedy.


  4. #4663
    Senior Member Awatar Jusia_707
    Dołączył
    Jan 2017
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2017-07-26 zobacz kalendarz
    Posty
    160
    Cytat Zamieszczone przez pati21 Zobacz posta
    Mi sie marzy takie loze malzenskie moze kiedys narazie pomazyc moge. Albo zroboc sobie zamykane lozko w szafie uroki mieszkania w malym mieszkaniu. Nie ma to jednak jak domek na wsi.
    ja mam takie łoże małżenskie chociaż mieszkam w bloku narazie jak na 2 osoby nie jest tak zle .pokoj dla dziecka tez jest ale na jednym dziecku nie chcemy skończyć marzy nam sie szybko drugie wiec bedzie trzeba pomysleć o czymś wiekszym oczywiscie domek mi sie rownież marzy ale narazie pozostanie tylko w mojej glowie :P



  5. #4664
    Member Awatar angorka
    Dołączył
    Dec 2016
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2017-07-10 zobacz kalendarz
    Posty
    49
    Cytat Zamieszczone przez pati21 Zobacz posta
    Moje
    tsh 2.793
    Ft3 2.95
    Ft4 0.75
    Wg mnie za wysokie TSH. Leczyłam niedoczynność przed ciążą, na początku ciąży miałam TSH 2,73 i endo powiedział, ze to za dużo i zwiększył dawkę euthyroxu. Dobrze pamiętam, że jesteś z Warszawy? mogę dać Ci namiary na dobrego endokrynologa. Nie każdy ginekolog się na tym zna....

  6. #4665
    Senior Member Awatar Jusia_707
    Dołączył
    Jan 2017
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2017-07-26 zobacz kalendarz
    Posty
    160
    masowe urojenie no niezle :P nazwe forum bedzie trzeba zmienic :P
    chyba mi sie wgrał suwak zaczał odliczać dni :P



  7. #4666
    Member Awatar angorka
    Dołączył
    Dec 2016
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2017-07-10 zobacz kalendarz
    Posty
    49
    Cytat Zamieszczone przez Olalao Zobacz posta
    Ja leczyłam się na tarczycę już przed ciążą, ale wpadałam na wizyty do endo sporadycznie. Teraz co msc, obecnie mam TSH 0,94 nigdy chyba nie miałam tak niskiego...
    Pytanie do dziewczyn które leczą sie na tarczyce i były już w ciąży, dostawałyście w późniejszym okresie ciąży jod? Bo moja endo wspomniała, że później mi dorzuci do euthyroxu
    Witaminy z jodem endokrynolog kazał mi brać od początku starań, a że starać się nie zdążyliśmy to zaczęłam brać, kiedy zaczęłam coś podejrzewać.

  8. #4667
    Member
    mirabelka1988

    Dołączył
    Jan 2017
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2017-07-22 zobacz kalendarz
    Posty
    62
    ja też leczę się już od dość dawna na niedoczynność tarczycy. Przed planowanym zajściem w ciąże TSH powinno być w przedziale 0,5-2 (przynajmniej wg mojego edno) a w pierwszym trymestrze do 2,5. W drugim i trzecim do ok 3...
    też masz takie wiadomości angorka?

  9. encyklopedie Encyklopedia zdrowia dziecka Encyklopedia ciąży
  10. #4668
    Jutro mam wizytę u endokrynologa to się podpytam, czy mam już coś łykać. Narazie biorę vita-miner prenatal i do tego 1 tab folik bo ginekolog kazała mi zwiększyć kwas foliowy do 0,8mg

  11. #4669
    Member Awatar angorka
    Dołączył
    Dec 2016
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2017-07-10 zobacz kalendarz
    Posty
    49
    Cytat Zamieszczone przez mirabelka1988 Zobacz posta
    ja też leczę się już od dość dawna na niedoczynność tarczycy. Przed planowanym zajściem w ciąże TSH powinno być w przedziale 0,5-2 (przynajmniej wg mojego edno) a w pierwszym trymestrze do 2,5. W drugim i trzecim do ok 3...
    też masz takie wiadomości angorka?
    Mój edno mówił, że w pierwszym trymestrze najlepiej do 2,2, dla drugiego i trzeciego norm mi nie podawał, ale ostatnio (w 12 tyg), gdy poszłam z wynikiem 0,66 powiedział że to bardzo dobry wynik i minimalnie jeszcze zwiększył dawkę Euthyroxu, bo moja waga będzie rosła. Następną wizytę mam 26, więc zapewne dowiem się więcej.

  12. #4670
    Senior Member Awatar MamaMartuli2
    Dołączył
    Oct 2016
    O mnie
    Jestem mamą
    Posty
    265
    Gosia dzisja w szpitalu, czy juto idzie ??

Newsletter Mjakmama24.pl

Odwiedzający odnaleźli tę stronę dzięki wyszukiwaniu fraz:

Brak wyników do wyświetlenia!

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest Aktywny(e)
  • EmotikonyAktywny(e)
  • [IMG] kod jest Aktywny(e)
  • [VIDEO] code is Aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony
Serwis mjakmama24.pl ma charakter edukacyjny! Redakcja serwisu dokłada wszelkich starań, aby informacje w nim zawarte były poprawne merytorycznie jednakże decyzja dotycząca leczenia należy do lekarza. Redakcja i wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zamieszczonych na stronach serwisu.
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.