Strona 958 z 1202
Pokaż wyniki od 9,571 do 9,580 z 12020

chcę zostać mamą w 2017 roku!

  1. #9571
    Senior Member Awatar Rossiczka
    Dołączył
    Oct 2014
    O mnie
    będę znowu Mamą
    Posty
    1,245
    TSH dowolny dzień cyklu, na czczo. Jak bierzesz jakieś leki na stałe to też dopiero po badaniu.
    Ja od razu bym też zrobiła ft3 i ft4 . Bo czasem w samym tsh nic nie widać.


    Ja chyba też w takim razie z testem poczekam. Meggie ma rację :-) po co się stresować

  2. dzieckozakupy.pl
  3. #9572
    Senior Member Awatar *Mira
    Dołączył
    May 2016
    Mieszka w
    Chorzów
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2017-10-16 zobacz kalendarz
    Posty
    2,213
    Cytat Zamieszczone przez Asia1988x Zobacz posta
    dziewczyny a badanie tsh robi się w jakiś konkretny dzień cyklu? i na czczo czy nie?
    Mi w klinice niepłodności kazali robić też na samym początku jak prolaktynę, ale w sumie to chyba nie ma większego znaczenia. Nie trzeba na czczo.

    31.12.2016 - Aniołek (*) 8 tc.

  4. #9573
    Senior Member Awatar Asia1988x
    Dołączył
    Mar 2015
    Mieszka w
    wielkopolska
    O mnie
    Jestem mamą i jestem w ciąży :)
    Posty
    2,186
    dzięki dziewczyny chyba pójdę zrobić w sobotę, jak już robić to robić... miałam badanie tsh w pierwszej ciąży i było ok, ale różnie to bywa. U mnie labo czynne w poniedziałki, środy i soboty, w środę za wcześnie. Wiecie co tak się wczoraj pokłóciłam z mężem, że zastanawiam się co dalej będzie, czy w ogóle coś będzie i w związku z tym czy te starania mają sens może do soboty będę mieć jakąś wizję...



    22.10.2016(*)6tc
    tabela październikowych mam
    https://docs.google.com/spreadsheets...N9M/edit#gid=0

  5. #9574
    Senior Member Awatar agag
    Dołączył
    Dec 2014
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    O mnie
    Jestem mamą i jestem w ciąży, termin 16-10-2017
    Posty
    479
    Cytat Zamieszczone przez Szafirek Zobacz posta
    No wykorzystaliśmy nawet mąż, który się naczytał kazał mi nogi w górze trzymać po wszystkim hehe. Jak mu powiedziałam, że to raczej nic nie daje powiedział, że po co im utrudniać drogę jak można pomóc grawitacją :P
    Mój mąż dzisiaj rano też mi kazał nogi do góry trzymać Nie chciałam go rozczarowywać że to nic nie da i trzymałam

    Cytat Zamieszczone przez Kasia_88 Zobacz posta
    Mój chrzesniak jest na diecie bezglutenowej i bezmlecznej. Generalnie może i fajna dieta. Ale nie oszukujmy się cholernie droga. Chcemy żeby jego jedzenie nie różniło od dotychczasowego. Kupujemy mu mąkę ryżowa i kukurydziana. Mleko sojowe. Makarony bezglutenowe tez sa. W rosmanie jest chleb bezglutenowy (chyba firmy schar) ale to wszystko jest drogie. I mimo że może chętnie byśmy wszyscy tak jedli ale nas po prostu jest na to ie stać. Może nie brakuje do pierwszego i stac nas na rozrywki ale gdybyśmy stosowali tylko takie żywienie to chyba bym z torbami poszła. Niewiem może Wy znacie tańsze zamienniki. Minusem u nas jest to ze on nie może nic co zawiera mleko serwatki i tego typu rzeczy
    Pracuje w Rossmannie i u nas jest duża oferta produktów zdrowej żywności. Faktycznie jest ta duży wydatek, ale coraz więcej osób kupuje te produkty. Jak zdarza mi się obsłużyć takiego klienta to zawsze sprawdzam czy mu podwójnie czegoś nie nabiłam bo rachunek wysoki a produktów mało

    U nas starania pełną parą owu niby jutro ale to tylko z wyliczeń a kiedy będzie nie wiem więc próbujemy, może w tym cyklu uda się ustrzelić
    Lece robić obiad a później odwiedzić dziadków bo w weekend byłam w pracy i nie moglam do nich jechać.
    Miłego dnia u nas dzisiaj mroźno ale za to piękne słoneczko świeci


  6. #9575
    Senior Member Awatar Evlin
    Dołączył
    Oct 2016
    Mieszka w
    Wrocław
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2017-10-17 zobacz kalendarz
    Posty
    802
    Asia kłótnie się zdarzają. I mimo wszystko są potrzebne. :-) ja też miałam ostatnio z mężem awanture i też zastanawiałam się czy jest sens dalej się starać bo po co narażać dziecko na kłótnie czy krzyki... Ale jest dobrze nawet lepiej niż przed kłótnia :-) wyjeżdżamy na weekend do Krakowa żeby pobyć razem i z dala od wszystkiego co nas ostatnio denerwuje. Faceci też wszystko przeżywają jednak nie lubią o tym mówić. Po rozmowie będzie lepiej :-) ja na drugi dzień wstałam i powiedziałam tylko że bolalo mnie to i to i było mi przykro że zrobił jak zrobił. Podzialalo :-)

  7. #9576
    Senior Member Awatar Asia1988x
    Dołączył
    Mar 2015
    Mieszka w
    wielkopolska
    O mnie
    Jestem mamą i jestem w ciąży :)
    Posty
    2,186
    u nas nie ma nigdy krzyków itp. po prostu dowiedziałam się jaka jestem do dupy i w ogóle... po raz kolejny słucham tylko o swoich wadach. Od człowieka, który powinien mnie kochać taką jaką jestem, a nie rozliczać z każdego błędu jaki popełnię. No nieważne, życie pokaże co będzie dalej.

    agag to za 2 tygodnie będziemy trzymać kciuki za Ciebie!



    22.10.2016(*)6tc
    tabela październikowych mam
    https://docs.google.com/spreadsheets...N9M/edit#gid=0

  8. #9577
    Senior Member Awatar Kamilaa2191
    Dołączył
    Oct 2016
    O mnie
    staram się o drugi cud :)
    Posty
    588
    Kurde czytam Was jak piszecie o dietach bezglutenowych.. ja bym tak nie mogła podziwiam Was dziewuszki osobiście chce wdrożyć taką diete mojemu synkowi i ogólne zdrowe zywienie ale jak Kasia wcześniej napisała coś za coś, zdrowe a drogie niestety. U mnie w sumie tak bardzo o kase nie chodzi ale bardziej o mnie :P Co z tego, że będę kupować produkty bezglutenowe i zdrowo będzie jadł mój synek jak ja po kryjomu będe zajadać się frytkami, kebabami itp.. kompletnie bez sensu. Nie umiem się powstrzymać od tych wszystkich frykasów.. Mam to szczęście, ze jestem osobą szczupłą przed ciążą ważyłam 48 kg i przyznam się Wam szczerze (co dziś wydaje mi się nieodpowiedzialne) jadłam w ciąży WSZYSTKO. Dosłownie wszystko. Mc Donald, kebaby ogólnie mówiąc wszelakie fast foody przynajmniej 3 razy w tygodniu, chipsy, słodycze no wszystko bo chciałam za wszelką cenę jak najwięcej przytyć i przytyłam 24 kg cieszyłam się jak głupia bo nigdy nie mogłam przytyć.Walczyłam usilnie z moją małą wagą, jadłam po północy (zeby przemiana materii była wolniejsza) produkty na tak zwaną "masę" ryż, jajka tylko żeby przybrać na wadze. I teraz po ciąży znowu mam ten problem waże te zasrane 50 kg. Ale do sedna póki co po mału kupujemy sobie zdrową zywność a raczej przekąski typu jakieś wafle bezglutenowe i podgryzamy teraz po czasie żałuję, ze jadłam tak niezdrowo w ciąży i chcę to "wynagrodzić" synkowi dając mu teraz wszystko co najlepsze. A tak w ogóle to idę zaraz po moje wyniki TSH, byłam w piątek na pobraniu, dziś wyniki i zobaczę co tam się dzieje u mnie.

  9. encyklopedie Encyklopedia zdrowia dziecka Encyklopedia ciąży
  10. #9578
    Senior Member Awatar Kamilaa2191
    Dołączył
    Oct 2016
    O mnie
    staram się o drugi cud :)
    Posty
    588
    Dziewuszki mam wynik. TSH 1,816 uIU/ml norma 0,38-5,33
    I teraz jak go interpretować co do ciąży?

  11. #9579
    Senior Member Awatar maggie_87
    Dołączył
    Jan 2015
    O mnie
    jestem mamą i jestem w ciąży :)
    Posty
    1,075
    Ehh Asia przykro mi.. tak na spokojnie coś przykrego usłyszeć to chyba nawet gorzej niż w kłótni, bo w nerwach czasem nas ponosi i powie się coś, czego czasem nie myślimy. A przepraszam bardzo, mąż to taki idealny? Życzę Wam, żeby było dobrze, żebyście się dogadali.

    Kamila daj znać jak tam Twoje tsh ja za to w ciąży to aż za bardzo uważałam na to co jem i chyba jednak trochę przesadzalam. Ciekawe jak będzie w drugiej ciąży, ale podejrzewam, że tak samo, bo ja z tych schizujacych chcących dla dziecka jak najlepiej

    Agag owocnych starań

    Evlin a Tobie udanego wyjazdu do Krakowa


  12. #9580
    Senior Member Awatar *Mira
    Dołączył
    May 2016
    Mieszka w
    Chorzów
    O mnie
    Jestem w ciąży, mam termin porodu na 2017-10-16 zobacz kalendarz
    Posty
    2,213
    Cytat Zamieszczone przez Kamilaa2191 Zobacz posta
    Dziewuszki mam wynik. TSH 1,816 uIU/ml norma 0,38-5,33
    I teraz jak go interpretować co do ciąży?
    Normalnie to bardzo dobry wynik, ale do zajścia optymalne jest TSH ok 1, więc mogłoby być niższe.

    31.12.2016 - Aniołek (*) 8 tc.

Newsletter Mjakmama24.pl

Odwiedzający odnaleźli tę stronę dzięki wyszukiwaniu fraz:

Brak wyników do wyświetlenia!

Zwiń / Rozwiń Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
  • BB Code jest Aktywny(e)
  • EmotikonyAktywny(e)
  • [IMG] kod jest Aktywny(e)
  • [VIDEO] code is Aktywny(e)
  • HTML kod jest wyłączony
Serwis mjakmama24.pl ma charakter edukacyjny! Redakcja serwisu dokłada wszelkich starań, aby informacje w nim zawarte były poprawne merytorycznie jednakże decyzja dotycząca leczenia należy do lekarza. Redakcja i wydawca serwisu nie ponoszą odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zamieszczonych na stronach serwisu.
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.